Mod de lucru - Xp Pictură

andreirosetti
Mod de lucru - Xp Pictură

#1 Post by andreirosetti »

Buna ziua

Cateva precizari. Iata cum vom folosi acest forum. Voi posta aici fiecare prezentare si fiecare tema primita. Vor fi prezentari scurte - cateva slide-uri si teme usoare ce vor fi rezolvate in caietul de schite sau pe coli A4 sau A3 - la alegere. Discutii pe ce lucrati vom face pe un nou grup pe WhatsApp fiindca nu toți au Messenger. Incerc sa ma tin de un orar, altfel vom sta pe mesaje toata ziua. Va voi anunta saptamanal inainte cu o zi cand am putea sa ne "vedem". Voi postati pe messenger imagini cu stadiul schitelor si la "intalnire" discut cu fiecare. E bine sa vedem toti ce lucreaza si celalalt, ca in atelier. Vom incerca sa facem aceste sesiuni de dialog si corectura in zilele in care aveati specialitate (joi). Propun sa fie intalniri mai scurte saptamanale.

Prezentarile au si rolul de a accentua si recapitula putin partea teoretica a studiului culorii - de obicei nu pun accent pe notițe - au loc discutii de atelier si aplicari ale teoriei in atelier. Revin cu o noua postare dedicata primei prezentari si primei teme.
Multumesc

andreirosetti

Grupa PICTURA - Tema 1 - Culoare

#2 Post by andreirosetti »

TEMA 1:

Alegeți o culoare și realizați cu ajutorul ei trei schițe.

Schița 1 trebuie să conțină luminozități (tonuri, valori) diferite ale aceleiași culori. Culoarea aleasă de voi va fi când mai închisă, când mai deschisă, ca în imaginea de mai sus.
Paleta: 3 termeni - culoarea aleasă, alb, negru

Schița 2 trebuie să conțină nuanțe diferite ale aceleiași culori. Spre excmplu, dacă aleg albastru, va trebui să găsesc cât mai multe feluri de albastru (mai verzui, mai violaceu etc – dar să nu fie percepute ca verde sau violet, ci albastruri diferite).
Paleta: 3 termeni - culoarea aleasă și culorile vecine pe cercul cromatic (ex: albastru cu verde-albăstrui și violet-albăstrui sau roșu cu portocaliu-roșietic și roșu-violaceu etc)

Schița 3 trebuie să conțină trepte diferite de saturare/grizare a culorii alese. Culoarea aleasă va fi cîns mai intensă (saturată) când mai grizată.
Paleta: 2 termeni – culoarea aleasă și un gri neutru (realizat în prealabil din alb și negru) cât mai apropiat ca luminozitate de culoarea aleasă

Subiect: Singura cerință este ca schițele să conțină
elemente de studiu de obiect (detaliu sau obiect întreg) sau structură
fără a se cere însă o tratare detaliată (la nivel de schiță)

Tehnica: la alegere
Format: caiet de schițe, A4 sau A3
Termen: 7 zile de la primirea temei
Attachments
001 CULOAREA I X P Tema 1.jpg
001 CULOAREA I X P pictură.pdf
(2.05MiB)Downloaded 404 times

andreirosetti

Prime incercari

#3 Post by andreirosetti »

Au aparut prime incercari.
In jurnalul de bord (de distantare sociala sau izolare) mentionam lucrari schite realizate de Alexia si Ana Caterina.
Aceste schite au fost deja discutate - voi face referire la una din discutii intr-un urmator reply - poate ajuta la lamurirea cerintelor referitoare la paleta schitei 2.
Aici atasez propunerile Alexiei si ale Anei pentru schitele 1 si 2.
Adaug si o schita in culoare realizata de Denisa Mortean pentru crochiuri. Nu este legata de tema de culoare, dar mi s-a parut interesant sa o consemnez si aici.
Spor si celorlalti.
A.R.

L.E. intre timp avem rezolvarile Madalinei. Atasat.
Update: Ana-Caterina a incheiat si ea tema cu schita 3 - atasat
Attachments
Ana Caterina schita 3.jpeg
Madalina schita 3.jpeg
Madalina schita 2.jpeg
Madalina schita 1.jpeg
Denisa M crochiu 2.jpg
Ana Caterina schita 2.jpeg
Ana Caterina schita 1.jpg
Alexia schita 2.jpeg
Alexia schita 1.jpeg
Last edited by andreirosetti on Thu Apr 30, 2020 11:49 am, edited 3 times in total.

andreirosetti

Prime sugestii

#4 Post by andreirosetti »

Am promis un reply cu sugestii de corectura.
La schita 2 e important sa ramanem in sfera unei culor dominante pe care sa o miscam spre nuante vecine.
Insa fara a iesi din dominanta.
Pentru lamuriri am facut doua prelucrari ale lucrarii propuse de Alexia in Photoshop.
Atasez din nou si originalul.
A.R.
Attachments
Alexia-sugestie-02.jpg
Alexia-sugestie-01.jpg
Alexia schita 2.jpeg

Post Reply

Return to “Clasa a X-a Arte Plastice”